Pieczarki brązowe

Pieczarka brązowa przez wielu uważana jest za grzyba o niespotykanych walorach aromatycznych. Jest ona twardsza od pieczarki białej i ma bardziej intensywny smak.

Pieczarki białe

Pieczarki białe, wbrew powszechnej opinii o ubogich wartościach odżywczych grzybów, są bardzo zdrowe. Sprzyjają odchudzaniu i są bogatym źródłem witaminy D.

Boczniak

Mimo obecności w encyklopediach i atlasach grzybów boczniak jest niestety w naszym kraju grzybem mało znanym mimo tego, że posiada niezaprzeczalne walory smakowe i właściwości lecznicze.

Shitake

Shitake, czyli Twardziak jadalny jest bardzo smacznym grzybem z rodziny twardziszkowatych, o charakterystycznym smaku i zapachu zbliżonym do czosnku.

Powstanie produktu

Łuk-Mar, Grupa Producentów Grzybów zrzesza producentów z tradycją pokoleniową, która nowocześnie produkuje grzyby. Wbrew pozorom pieczarki nie rosną na polu, lecz w nowoczesnych halach, w systemie półkowym, przy użyciu automatycznego systemu nawadniania i wymagającego klimatu. Wszystkiemu patronuje firma AEM.

Pieczarka biała i brązowa prowadzona jest na bazie kompostu polskiego i holenderskiego, z najlepszych kompostowni CNC, HOLPOL, KOMPOSTPAL, MYCELA przy zastosowaniu odpowiedniej grzybni z przeznaczeniem na rynek świeży firmy Sylvan i Spyra. Grzyby rosną na okrywie firmy Wokas a podlewane są najlepszą wodą w Wielkopolsce. Załadunek hal uprawowych jest w pełni automatyczny, przy użyciu najnowocześniejszego kombajnu Herkules firmy Champion. Pozwala to na systematyczne, planowanIe wydajności o określonej jakości zgodnie z oczekiwaniami rynku przez 52 tygodnie w roku.

Pełna kontrola produkcji i zbioru ręcznego przez doświadczone, polskie zbieraczki sprawia, że możemy zapewnić naszym odbiorcom zdrowy, naturalny produkt o najlepszych walorach smakowych i zapachowych. Dzięki temu nasze grzyby stanowią najlepszą bazę dla tradycyjnej kuchni w Polsce i krajach Europy Zachodniej, głównie w Niemczech. Odbiorcy chwalą niepowtarzalny smak i zapach naszych grzybów.