
Powstanie produktu
Łuk-Mar, Grupa Producentów Grzybów zrzesza producentów z tradycją pokoleniową, która nowocześnie produkuje grzyby. Wbrew pozorom pieczarki nie rosną na polu, lecz w nowoczesnych halach, w systemie półkowym, przy użyciu automatycznego systemu nawadniania i wymagającego klimatu. Wszystkiemu patronuje firma AEM.
Pieczarka biała i brązowa prowadzona jest na bazie kompostu polskiego i holenderskiego, z najlepszych kompostowni CNC, HOLPOL, KOMPOSTPAL, MYCELA przy zastosowaniu odpowiedniej grzybni z przeznaczeniem na rynek świeży firmy Sylvan i Spyra. Grzyby rosną na okrywie firmy Wokas a podlewane są najlepszą wodą w Wielkopolsce. Załadunek hal uprawowych jest w pełni automatyczny, przy użyciu najnowocześniejszego kombajnu Herkules firmy Champion. Pozwala to na systematyczne, planowanIe wydajności o określonej jakości zgodnie z oczekiwaniami rynku przez 52 tygodnie w roku.
Pełna kontrola produkcji i zbioru ręcznego przez doświadczone, polskie zbieraczki sprawia, że możemy zapewnić naszym odbiorcom zdrowy, naturalny produkt o najlepszych walorach smakowych i zapachowych. Dzięki temu nasze grzyby stanowią najlepszą bazę dla tradycyjnej kuchni w Polsce i krajach Europy Zachodniej, głównie w Niemczech. Odbiorcy chwalą niepowtarzalny smak i zapach naszych grzybów.
